SRCC-1.jpg

SAN RAFAEL CORPORATE CENTER

LOCATION:  SAN RAFAEL

As part of the design team for the redesigned corporate center, Pedersen Associates was committed to creating an inviting urban landscape with a higher level of sustainability.

SRCC_PA_Base.jpg
SRCC-2.jpg
San Rafael Corporate Center - Shade Trees - Early Plantings
SRCC-4.jpg

A series of eleven sloped elements (known as “bioswales”) were designed to allow pollutants to filter out of roof water run-off before flowing into the San Francisco Bay.

The integration of cutting-edge conservation techniques, coupled with the use of native and drought-tolerant shrubs, grasses, sedges and succulents, resulted in a rich and welcoming landscape that exceeds the Marin Municipal Water District’s water use standards.

SRCC-2_edited.jpg
SRCC-1_edited.jpg
SRCC-3.jpg