Tiburon View Terrace - View Terrace _edited.jpg

TIBURON VIEW TERRACE

LOCATION:  TIBURON

The primary goal of this project was to draw people away from the main residence and into the sweeping vistas of Marin. With that objective in mind,
 

Pedersen Associates designed a large, curved retaining wall that allowed the client to capture real estate that had been inaccessible due to the property’s steep slope.

 

The result is an intimate and private gathering area with sweeping views as a backdrop.

Tiburon View Terrace - Seating with Firepit_edited_edited.png
Tiburon View Terrace - Terrace Railing_edited_edited_edited_edited.jpg
Tiburon View Terrace - Interlocking Stone Pavers with Tinted Concrete Stairs_edited_edited
Tiburon View Terrace - Outdoor Kitchen and Grill_edited_edited_edited.png

Adjacent to the house in an underutilized side yard, PA designed a bar and grill to enhance the alfresco experience.

 

Above the harvest table gathering area, stands a new cantilevered umbrella wired for both light and heat. 

The client was also hoping to find a spot for the hot tub that minimized its presence in the landscape.

 

Pedersen Associates tucked it neatly in a corner and created a flagstone path lined with moss for access.

Tiburon View Terrace - Stairway to Flagstone Path_edited_edited.jpg
Tiburon View Terrace - Stairs to Lower Level Flagstone Path.jpg
Tiburon View Terrace - Seating and View_edited_edited.jpg